Jun. 17, 2017

*23. мај 2017 - 8. јун 2017 / Троген, Швајцарска - мултикултурална размена

    Четрдесеторо ученика ОШ "Светозар Марковић" и ОШ "Јован Јовановић Змај" је од  23. маја до 8. јуна 2017. године боравило у Дечјем селу, у Трогену (Швајцарска) и учествовало у програму размене у организацији УГ "NEXUS" - Врање у оквиру деветогодишњег пројекта Образовање за права детета (2013-2021) који финансира Pestalozzi дечја фондација, преко Ужичког центра за права детета.

    Подршка деци на овом путовању били су супервизори - наставници: Јелена Станковић, Миомир Дејановић, Александра Димчић,  Снежана Стојановић, Биљана Спирић и Слађана Марковић.

       Млади Врањанци  су током радне недеље, кроз радионице у школи и природи, богатили своја знања и искуства о правима деце, али су и живели мултикултуралност кроз размену и дружење са својим вршњацима из Швајцарске и Украјине.

     Током викендa групa је посетила многе грaдове и знaменитости: Санкт Гaлен, Цирих, Рaјнине водопaде, плaнину Сaнтис, Луцерн, Констанц, Технорaму…

       Деца из Србије су, са својим наставницима, за другаре из Швајцарске осмислила и успешно реализовала представљање својих школа, Врања и Србије - кроз постигнућа у области права детета, кроз врањску музику и традиционалну храну.

Share this page